Informatie fipronil centraal verzameld

Sectorpartijen en experts werken samen om zo veel mogelijk informatie over fipronil te verzamelen en te vertalen naar praktische adviezen voor pluimveehouders en hun adviseurs. De informatie wordt samengebracht op de website van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

Op de website is informatie te vinden die is gebaseerd op de huidige beschikbare kennis. De adviezen worden up-to-date gehouden: zodra meer kennis beschikbaar komt over fipronil en praktische methoden om bedrijven en dieren zo snel mogelijk ‘vrij’ te krijgen, wordt dat gedeeld.

Waterstofperoxide

Er worden op de website onder meer adviezen gegeven voor het creëren van een fipronilvrije omgeving met waterstofperoxide. Ook wordt ingegaan op het verwijderen van mest van de kippen: dat moet zo vaak mogelijk gebeuren. Kippen scheiden namelijk meer dan 50 procent van de opgenomen fipronil uit in de mest en kunnen dit weer opnemen (recirculatie). Tevens wordt aangeraden de uitloop te laten onderzoeken op het gehalte fipronil in de bodem.

Kamerdebat

Op 24 augustus komen Tweede Kamerleden van de commissie voor Economische Zaken bijeen voor een algemeen overleg over fipronil in eieren. Voor het debat, dat van 10.30 tot 13.30 uur duurt, komen ook staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de Kamer.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: