Van Dam: Geen extra maatregelen hittestress

Er gebeurt voldoende om hittestress bij dieren in de veehouderij tegen te gaan. Staatssecretaris Van Dam zal daarom geen extra maatregelen nemen om hittestress te voorkomen.

Van Dam schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert daarmee een aangehouden motie van de Partij voor de Dieren en de PVV waarin de regering wordt verzocht om maatregelen te treffen tegen hittestress bij dieren in de veehouderij, waarbij vrije uitloop van voldoende kwaliteit de voorkeursoptie is.
Volgens Van Dam is vrije uitloop bij zeer warm weer juist niet de voorkeursoptie. “Bij zeer warme dagen is het juist beter om de dieren niet buiten te laten in verband met verbranden door de zon en hoog oplopende temperaturen. Beter is het de dieren in de vroege ochtend of ‘s nachts te weiden en overdag te laten verblijven in een geventileerde stal.”
Verder blijkt uit navraag bij de sector, NVWA en GD dat veehouders alert zijn om tijdig maatregelen te nemen, aldus Van Dam. “Gezien de aandacht voor het tegengaan van hittestress ga ik niet over tot het nemen van extra maatregelen.”

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: