Profiel voorzitter KNMvD

De beroepsgroep voor dierenartsen KNMvD zoekt een nieuwe voorzitter omdat de huidige captain, Ludo Hellebrekers, in maart 2014 afzwaait. Namen van mogelijke kandidaten zoemen al door het land. Ik heb het profiel van de voorzitter wat bestudeerd en met de achterban van de KNMvD in het achterhoofd heb ik vervolgens gekeken wie het beste kan opvolgen.

Ik neem u mee. Allereerst de achterban: dierenartsen. Recent onderzoek van Geelen Consultancy leert dat de gemiddelde leeftijd van de vrouwelijke veearts die het boerenerf oploopt, 34 jaar is en van de mannelijke veearts 50 jaar. Als we vervolgens weten dat maar liefst 85 procent van de startende studenten Diergeneeskunde vrouw is, mag het geen verrassing zijn dat de voorzitter een vrouwelijke dertiger moet zijn.

De sollicitatiecommissie gaat niet over één nacht ijs: een lijst met meer dan dertig vaardigheden en competenties is nodig om je in dit parttime vak te mogen storten. Zo moet de nieuwe voorzitter een boegbeeld zijn, internationale ervaring hebben, politiek gevoelig zijn en zeer communicatief. En dat al om een tweedaagse werkweek te mogen invullen. Het is en blijft de vraag of de huidige voorzitter aan dit zware eisenpakket voldeed of dat een nieuwe meer moet kunnen.

Ik ben eruit en heb alles overwegende gekozen voor … jawel, actrice Katja Schuurman. Ze is vrouw en dertiger en past daarmee uitstekend bij de achterban die vooral uit jonge vrouwen bestaat. En je mag haar zeker een boegbeeld noemen. Haar studie politicologie en haar optredens bij MTV maken haar nog interessanter. En natuurlijk die affiniteit met dieren. Ze staat haar mannetje in haar eigen stichting Dutchypuppy Foundation. Het moet gewoonweg Katja worden.

Door: Frank de Vries

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: