D66 dient motie in: dierenarts zonder apotheek

Dierenartsen mogen geen apotheker meer zijn. Ze mogen niet langer geld verdienen aan medicijnen die ze zelf voorschrijven en verkopen. Dat vindt D66. De partij wil dat het kabinet onderzoekt of het beëindigen van die dubbelfunctie kan helpen om het gebruik van antibiotica in de veehouderij verder te verlagen. D66-Tweede Kamerlid Gerard Schouw dient vandaag een motie van die strekking in. Dinsdag 11 maart zal over de motie worden gestemd.

Als de dierenarts zelf geen medicijnen meer verkoopt, zal die minder snel geneigd zijn antibiotica voor te schrijven als hier geen diergeneeskundige noodzaak of wenselijkheid voor bestaat, verwacht D66. ‘Ontkoppelen van de dubbele functie van de dierenarts kan leiden tot het verdwijnen van de verdienprikkel’, zo vermeldt de motie. De levering van diergeneesmiddelen zou moeten worden overgelaten aan gespecialiseerde apothekers.

Jaco Geurts, Tweede Kamerlid voor het CDA, wilde niet op de motie reageren: hij had alleen via de pers van de motie vernomen en die zelf nog niet gelezen. Het CDA is vooralsnog geen voorstander van het splitsen van de functies van de dierenarts.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: admin
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: