Denemarken erkent lager antibioticagebruik Nederland

Antibioticumgebruik Nederlandse varkenshouderij lager dan de Deense. Dat berichtte veearts.nl in november 2013. De Denen hebben nu gereageerd en geven toe dat zij niet meer het land zijn met het laagste antibioticumgebruik. “We behoren nog steeds bij de landen met minste gebruik, maar moeten vanaf nu ook Nederland daarbij vermelden”, zegt Nicolaj Nørgaard van het Pig Research Centre.

Nørgaard erkent: “Er zijn andere cijfers die aantonen dat de Nederlanders op een vergelijkbaar niveau zitten als de Denen, maar het blijkt nu dat ze een lager gebruik dan wij hebben. We zijn onder de indruk.”

Nog niet zo lang geleden sprak Nørgaard op een varkenshouderscongres: “Wij behoren tot de absolute laagste antibioticagebruikers per kilogram varkensvlees. We gebruiken drie tot vijf keer minder dan onze Europese collega’s.” Die uitspraak is ontkracht door het National Food Institute (onderdeel van de Technische Universiteit van Denemarken) en het LEI Wageningen UR. Zij hebben het antibioticagebruik bij varkens in Nederland en Denemarken geanalyseerd. Daaruit is gebleken dat in 2012 het antibioticagebruik bij varkens in Nederland ongeveer twinitg procent lager is dan het gebruik in Denemarken.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Partnerbericht door Hipra
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *