Kamer verwerpt D66-motie dierenarts zonder apotheek

De motie die D66 vorige week indiende over een onderzoek naar de ontkoppeling van de apotheek van de dierenartsenpraktijk is dinsdag door de Tweede Kamer verworpen. De aanwezige Kamerleden van de fracties van 50PLUS, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD en SP stemden voor de motie, de aanwezige Kamerleden van de overige fracties ertegen.

D66 verwacht dat de ontkoppeling van de apotheek van de dierenartsenpraktijk een bijdrage kan leveren aan het verder verlagen van het antibioticagebruik in Nederland. Als de dierenarts zelf geen medicijnen meer verkoopt, zal die minder snel geneigd zijn antibiotica voor te schrijven als hier geen diergeneeskundige noodzaak of wenselijkheid voor bestaat, aldus de partij.

De dierenartsenorganisaties KNMvD en CPD lieten vorige week direct weten tegen een ontkoppeling van dierenarts en apotheek te zijn. De KNMvD noemde het een zinloze maatregel. Het CPD stelde dat het weghalen van de apotheek reeds is onderzocht, dat op basis van onderzoek afspraken zijn gemaakt en de antibioticareductiedoelstellingen ruim binnen de tijd worden gehaald.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Partnerbericht door Hipra
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *