Kerstfeest

Zoals zovelen maak ik me op voor kerst. Neen, niet qua opsmuk of mascara, maar puur geestelijk. Op onze redactie in Wageningen grappen we nog wat over leuke voorvallen dit jaar en maken we ons op voor vertrek.

Vlees

Rond de lunch liep, nee rende ik vanwege de harde regen, kort door het centrum van Wageningen. Het was gezellig druk in de winkelstraat. Ik probeer per winkel te tellen hoeveel klanten binnen zijn. Diverse modewinkels hebben het licht al uit gedaan. Die verwachten blijkbaar geen publiek meer vandaag. In de boekenshop is het lekker druk met zo’n 12 klanten. En bij de hema loopt het aardig storm bij de kerstspulletjes net als bij de Blokker. Maar de lokale keurslager spant de kroon. Een lange rij wachtenden, gewapend met diverse tassen, klaar om de vlees-bestelling in ontvangst te nemen. Sommigen lopen trots met de ‘buit’, tassen vol en portemonnee leeg dus, richting auto. Het vlees moet immers zo snel als het kan naar de thuiskoelkast.

Bezinning

Ik ben graag thuis met kerst, of in ieder geval vrij van werk. Het is altijd een mooi ijkpunt deze periode voor een terugblik en een blik naar het nieuwe jaar. Wat ging goed en wat liep minder? Wat verwacht ik van het nieuwe jaar en waar gaan we zeker tegenaan lopen. Dat soort vragen stel ik mij. De kinderen zijn het huis allang uit en hebben hun eigen dingen deze dagen. Ik zit rustig met mijn partner thuis. Mijn ene zoon heeft ook iets met vlees en eten. Vanuit de hotelschool loopt hij stage in Washington. De andere zoon helpt vastgelopen kpn-klanten weer op weg. Ik bedenk nieuwe onderwerpen voor komend jaar.

Hoe komt het vol

Veel mensen vragen me regelmatig hoe wij met z’n allen zoveel bladen en internetsites toch vol krijgen. Ik antwoord dan dat het juist een moeilijkheid is om onderwerpen te strepen. Met z’n allen hebben we meer plannen en mogelijkheden dan onze titels kunnen bergen. Geen probleem dus die vulling. Ik ga me vanavond bezighouden met een hele andere soort van vulling: Die van ons kalkoen. Die mag vervolgens nog wat sudderen met een fris hapje groenten in de onderbuik.

Beste wensen

Ik wens u, namens AgriMedia, het allerbeste voor het komend jaar en fijne feestdagen toe. Tot volgend jaar.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: