‘Minder andere ziektes door PED-maatregelen’

In Canada hebben de inspanningen om de varkensziekte PED buiten de deur te houden, bijgedragen tot een vermindering van de verspreiding van andere ziektes die varkens kunnen treffen. Dat zegt de leiding van de Canadese varkensgezondheidsorganisatie CSHIN.

In een poging om de gevolgen van PED voor de varkenssector in Canada te verkleinen, is sterk ingezet op de biosecurity. Varkenshouders hebben bijzonder veel aandacht besteed aan de waarborging dat voertuigen, mensen en dieren, voordat dat die op hun erf komen, vrij zijn van besmetting. Die opgevoerde biosecurity heeft ook een grote impact op de verspreiding van andere infecties. Dat laat zien hoe belangrijk biosecurity is, aldus de Canadese organisatie.

Varkenshouders in Canada nemen momenteel verdere maatregelen om PED op hun bedrijven te voorkomen, zodat ze in de herfst, wanneer het risico op PED volgens de CSHIN waarschijnlijk weer zal toenemen, de ziekte mogelijk buiten kunnen houden. Volgens de Canadese organisatie zijn sommige varkenshouders in de Verenigde Staten, waar PED zich wijd heeft verspreid, zeer succesvol geweest met het niet binnenkrijgen van het virus op hun boerderij, ondanks dat ze omringd werden door besmette varkens.

PED – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: