Ministers uit 17 landen praten in Den Haag over antibioticaresistentie

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en minister Schippers van Volksgezondheid organiseren op 25 en 26 juni in het Vredespaleis in Den Haag een internationale ministeriële conferentie over de wereldwijde aanpak van antibioticaresistentie. Op de conferentie wordt gesproken over verantwoord gebruik van antibiotica in zowel de humane gezondheidszorg als in de diergeneeskunde.

Ministers uit zeventien verschillende landen zullen de conferentie bijwonen. De World Health Organization (WHO) en de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties zijn co-sponsors. Ook de World Organization for Animal Health (OIE) is partner.

Op de conferentie komt ook komt de huidige en toekomstige regelgeving aan de orde, evenals de mogelijkheden om internationaal gezamenlijk nieuwe antibiotica te ontwikkelen. Verder zullen er allerlei scenario’s gesimuleerd en besproken worden, met als doel goed voorbereid te zijn op noodsituaties.

Naast internationale sprekers zal Daphne Deckers (presentatrice en ex-topmodel) op 25 juni als gastspreker aanwezig zijn. Deckers is vier maanden uit de roulatie geweest omdat ze was geveld door een hardnekkige nierbekkenontsteking, veroorzaakt door een E. coli-bacterie die zo goed als immuun bleek voor antibiotica. Minister Schippers heeft Deckers daarom gevraagd haar ervaringen tijdens de conferentie te delen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: admin
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: