Wie heeft de mooiste uitloop voor kippen?

Bionext en het Louis Bolk Instituut zoeken de ‘Mooiste kippenuitloop 2015’. De verkiezing is gericht op uitlopen van professionele kippenhouders, zowel vleeskuikenhouders als legkippenhouders. En zowel gangbaar als biologisch. Mooie uitlopen kunnen tot uiterlijk 31 oktober 2014 worden aangemeld.

Het Louis Bolk Instituut en Bionext organiseren de verkiezing als onderdeel van het project ‘Bomen voor buitenkippen’. Vanuit dat project is er de afgelopen twee jaar al geëxperimenteerd met de aanplant van miscanthus en fruitbomen in de kippenuitloop. Vanuit ‘Kiplekker onder de wilgen’  zijn testen gedaan met wilgen in de uitloop. Er nemen negen pluimveehouders deel aan het project.
Door middel van een online verkiezing willen de organisaties erachter komen welke begroeiing de consumenten het allermooiste vinden. Consumenten kunnen van januari 2015 tot net voor Pasen stemmen op de mooiste uitloop. Naast deze publieksprijs is er ook een vakjury. Zij letten op de meer ‘professionele’ aspecten van de kippenuitloop zoals: verhouding tussen kosten en eventuele opbrengsten en of er goed overzicht kan worden gehouden op de kippen. De wedstrijd levert dus twee winnaars op.
Meer informatie is te vinden op www.bomenvoorbuitenkippen.nl/verkiezing

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: