3D hersenen

Heeft u gisteravond Humberto Tan gezien met zijn Late Night talkshow? Ik wel en er was iets bijster interessants te zien. Kinderhartspecialisten hadden een 3 D hartje kunnen maken van een ziek kinderhart. Met hulp van een geavanceerd scanapparaat en een even zo high tech 3 D printer. Met dat 3 D hartje in de hand was de hartchirurg in staat beter en sneller zijn operatie bij de echte patiënt te doen. Fantastisch!

Verborgen agenda

In mijn gedachten ging ik even verder voortborduren op dit 3 D thema. Met ongekende mogelijkheden als je het mij vraagt. Stelt u zich eens voor dat we van alle bestuurders in de landbouw, de mannen en vrouwen dus die het voor het zeggen hebben, een hersenscan zouden maken. Vervolgens maken we een prachtig 3 D object van diezelfde hersenen. Hoe zullen ze eruit zien en wat zijn de verschillen?

Gemeenschappelijke punten

Nu moet u weten dat bestuurders een gemeenschappelijke agenda hebben maar ook een eigen agenda. Die eigen agenda staat bol van de punten die ze voor hun eigen achterban willen binnenslepen. Ik denk nu aan een leven waarin we beide agenda’s kunnen aflezen en kunnen meten aan elkaar. Dus politici, wetenschappers en bestuurders vegen we als 3 D beelden bijeen. Vanuit dat gemeenschappelijke plaatje kunnen we snel komen tot de beste beslissingen. Wat doen we met BVD? Hoe gaan we de streptococcenproblematiek aanvliegen? In welke ziektes gaan we als overheid geld stoppen? Dat kan met die 3 D hersenbeelden snel en efficiënt besloten worden.

Debat

Maar we zullen dan wel onze debatten in het parlement en in heel veel andere vergaderkamers moeten missen. Wie kiest er voor de 3 D hersenwereld? Ik.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: