Convenant besmettelijke dierziekten ondertekend

ZuivelNL, vertegenwoordigers van andere diersectoren en het ministerie van Economische Zaken hebben vorige week het Convenant financiering bestrijding besmettelijke dierziekten 2015 – 2019 ondertekend.

In het convenant zijn de afspraken weergegeven over de kostenverdeling tussen overheid en veehouderijsectoren met betrekking tot jaarlijkse kosten en eventuele bestrijdingskosten van besmettelijke dierziekten in Nederland. Het convenant geldt voor de komende vijf jaar.

De sectoren rundvee, varkens, pluimvee en schapen & geiten dragen bij aan de bestrijdingskosten van de aangewezen dierziekten tot een vooraf bepaald maximum (plafond). Boven deze plafonds staat de overheid aan de lat voor de resterende kosten in deze vijf jaar. Het plafond voor de rundersector bedraagt € 23,5 miljoen. Naast de financiering van bestrijdingskosten voorziet het convenant nu ook in afspraken over financiering van de preventie en bestrijding van een aantal meer bedrijfsgebonden ziekten, de basismonitoring en de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Jasper Lentz
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: