Landelijke open dag bij dierenartsen

In heel Nederland doen dierenartsen op zaterdag 3 oktober mee aan de Landelijke Open Dag Dierenartsen. De dag wordt voor de vierde maal georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD).

Dierenartsen hebben veel in huis voor klein en groot en laten dat graag zien. Op de website opendag.dierenarts.nl staan deelnemende praktijken op een kaart met uitleg over hun open dag.
Het overkoepelende thema voor 2015 is ‘Samen voor goede zorg’. Praktijken kunnen aanhaken en laten zien met welke partijen ze samenwerken, maar ook uitleggen wat voor een belangrijke rol de diereigenaar heeft.

4.700 dierenartsen

In Nederland zijn circa 4.700 dierenartsen werkzaam. 70 procent van hen werkt in de praktijk, voornamelijk in een gezelschapsdierenpraktijk waar huisdieren worden behandeld, of een gemengde praktijk die ook boerderijen begeleiden. Een klein gedeelte van de klinieken richt zich louter op landbouwhuisdieren en/of paarden. De overige 30 procent van de dierenartsen werkt bij het bedrijfsleven, de overheid, een universiteit, het onderwijs of in het onderzoek.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: