Nachtmerrie

Bij het lezen van het woord nachtmerrie gaat er vast een lampje bij u branden. Immers, een paard heeft de gewoonte om ’s nachts te gaan veulenen en zodoende een nachtmerrie of misschien wel een nachthengst te geven. Maar ik heb het hier over de nachtmerrie van een landbouwjournalist.

Export

Nederland is een forse exporteur als het gaat om landbouwproducten. Een ruime 80 miljard euro werd, naar schatting, vorig jaar verscheept ‘all over the world’. Die exportwaarde is fors en draagt daarmee een sloot geld bij in onze schatkist. En diezelfde landbouw biedt werk aan meer dan 100.000 mensen. Ook niet te versmaden dus.

Verjagen

Maar boze wolken hangen al jaren boven diezelfde sector. Vooral de veehouderij moet het ontgelden en boze tongen beweren dat uiteindelijk onze overheid erop uit is om de helft of zelfs tweederde van die sector te ‘killen’. En dat killen gebeurt dan door wetten en regels die het boeren schier onmogelijk maken. Dat is mijn nachtmerrie.

Zand uit de ogen

Maar als ik dan badend in het zweet wakker wordt van die nachtmerrie, waarin Nederland vrij is van enige veehouderij,  raak ik ook weer optimistisch. Ik kom bij mijn positieven en denk louter dat onze overheden en beleidsmensen het zand uit hun ogen vegen en die mooie landbouwsectoren met veel innovatie aanschouwen. Die moeten en die willen ze toch verder stimuleren, nietwaar.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: