RIKILT wil kennisbank voor kruidengebruik in veehouderij

RIKILT, onderdeel van Wageningen UR, wil een kennisloket/kennisbank over kruiden en natuurlijke middelen oprichten waar veehouders en dierenartsen informatie kunnen vinden, vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen uitwisselen.

Volgens Maria Groot, onderzoeker bij het RIKILT, komen er naar aanleiding van de stalboekjes voor natuurlijke diergezondheidszorg met kruiden en andere natuurproducten veel vragen binnen van veehouders, maar ook van veeartsen. “We willen hier al langer graag structureel wat mee gaan doen”, aldus Groot.

Middelen in de praktijk uittesten

Op 24 februari hield Maria Groot op de avond voor het ‘Het beste idee van varkensland!’ in Vroomshoop een pleidooi voor het oprichten van een kennisloket/kennisbank. “Hiervoor zou ik ook praktijknetwerken willen vormen en dan aan de hand van de stalboekjes middelen in de praktijk uittesten. Via het kennisloket/kennisbank kunnen ervaringen van praktijknetwerken en veehouders met bepaalde middelen worden gedeeld. Ook gegevens van onderzoek kunnen er beschikbaar worden gemaakt en op een apart deel kunnen dierenartsen info zoeken en delen. We hebben hiervoor een stimuleringsvoucher gekregen van de provincie Overijssel en gaan het dus verder uitwerken.”

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: