Royaal antibioticagebruik in Zuid-Europa aan banden

Het is voor de Zuid-Europese landbouw niet langer toegestaan royaal antibiotica in te zetten. Dat heeft het Europees Parlement besloten nadat Annie Schreijer-Pierik, Europarlementariër voor het CDA, daarover voorstellen had gedaan.

Volgens Schreijer-Pierik moet antibiotica met meer zorgvuldigheid worden ingezet in het belang van mens en dier. Om het overmatige gebruik in de Zuid-Europese landbouw aan te pakken, vindt de Europarlementarier dat de online verkoop van antibiotica voor landbouwhuisdieren moet worden verboden.

Een rapporteur van het Europees Parlement meldt: “Wij pleiten uitdrukkelijk voor een verbod op preventief gebruik van antibiotica en collectieve behandeling te beperken tot alleen hele specifieke gevallen. Ook moet het veterinair gebruik van antibiotica die van cruciaal belang zijn voor de behandeling van infecties verboden worden en moet de online verkoop van antibiotica, vaccins en psychoactieve middelen beëindigd worden. Met behulp van deze maatregelen hopen we de hoeveelheid antibiotica die op het bord van de consument terecht komt te beperken. Desondanks moeten we niet snijden in het aantal middelen dat veeartsen tot hun beschikking hebben. Deze regels zijn gemaakt om hun werk te vereenvoudigen. Het is van groot belang om onderzoek en innovatie in deze sector aan te moedigen.”

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Jasper Lentz
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: