Vogelgriep op tweede vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen

In Biddinghuizen is op 1 december op een tweede vleeseendenbedrijf vogelgriep (H5-virus) vastgesteld. Het bedrijf ligt in de 3-kilometerzone van het eendenbedrijf dat zaterdag besmet werd verklaard. De in totaal 8.500 vleeseenden worden geruimd, meldt het ministerie van Economische Zaken.

In het gebied van 1 kilometer rond het op 1 december besmet verklaarde bedrijf in Biddinghuizen liggen geen andere bedrijven. In het gebied van 3 kilometer rondom dit bedrijf ligt nog één ander pluimveebedrijf. Dit bedrijf wordt bemonsterd en onderzocht op vogelgriep.

Maatregelen

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft per direct een vervoersverbod voor pluimvee afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond het op 1 december getroffen bedrijf in Biddinghuizen. Dit gebied overlapt voor een groot deel met het eerder ingestelde gebied waar dit vervoersverbod al van kracht was. Dit vervoersverbod heeft betrekking op onder andere pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Alle eerder genomen landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht.

Vogelgriep – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: