Waarom faket de vegaslager dat hij dieren slacht?

‘De Vegetarische Slager lanceert een nieuwe generatie vegan broodbeleg bij Albert Heijn’. Dat is interessant nieuws! Het persbericht viel juist in onze mailbox. Ik vraag me al geruime tijd af wat deze slager zoal aan het slachten is.

Mijn eerste idee was dat het worteltjes, spruitjes en paprika’s zouden zijn. Maar niets daarover in het persbericht, de vegaslager wil duidelijk niet dat er een plantaardig imago aan zijn producten gaat kleven. Voor de buitenwereld moet het lijken alsof het om karkassen gaat, afkomstig van echte dieren. Waaruit dat blijkt? Uit het persbericht: ‘Het gaat om 7 nieuwe varianten vegetarische vleeswaren en borrelworstjes die niet van echt te onderscheiden zijn. Het nieuwe beleg bestaat uit onder meer vegetarische Kipworst, Gelderse worst en Italiaanse worst.’ De vegaslager wil zijn klanten dus minimaal het idee geven dat zij vlees zitten te eten, dat afkomstig is van kippen, varkens en runderen. Zal er ook een plaatje van een kip te zien zijn op de Kipworst, en een varken op de Gelderse worst?

Deze slager zegt verder te streven naar producten die zowel qua smaak, structuur, voedingswaarde en bite de beleving van vlees geven. Kennelijk slaan de producten aan, want hij zegt lovende kritieken te krijgen en de productie fors te willen opschalen.

Eigenlijk snap ik het niet zo goed. Waarom als oprecht vegetariër faken dat je toch echt vlees verkoopt?

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: