Duitsland: landelijke crisisoefening Afrikaanse varkenspest

In Duitsland zal op 21 november een crisisoefening plaatsvinden voor een mogelijke uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Het doel van de crisisoefening is het optimaliseren van de uitwisseling van gegevens over diergezondheid tussen de Duitse federale overheid en de deelstaten.

De zogenaamde crisis van dinsdag wordt veroorzaakt door de vondst van wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in een bepaalde Duitse deelstaat. Alle deelstaten leggen in een zogenoemd situatierapport de vindplaats van de besmette zwijnen vast en stellen aan de hand daarvan de noodzakelijke beperkingsgebieden in. Met de rapporten van de deelstaten stelt het federale ministerie van landbouw (BMEL) een situatierapport voor heel Duitsland op, dat de basis vormt voor verdere beslissingen en informatie voor de deelstaten.
De beperkingsgebieden zijn bij de vondst van besmette wilde zwijnen aanzienlijk groter dan bij een besmetting op een varkensbedrijf. De oefening moet de dimensies van de vereiste beperkende maatregelen duidelijk maken, aldus het Duitse landbouwministerie. De evaluatie van de oefening duurt tot 28 november.

Afrikaanse varkenspest – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: