Veeartsen vertellen op Twitter en Facebook

Veeartsen zijn gestart met het social media-project De Veearts Vertelt. Via de Twitter- en Facebookaccounts @DeDierenDoc laten zij aan burgers zien wat zij doen om vee gezond te houden en wat als de dieren toch ziek worden.

De eerste veearts die via @DeDierenDoc de burgers vertelt over het werk van een veearts is Thijs Derkman van Dierenartsenpraktijk Beltrum (Achterhoek). Derkman is gespecialiseerd dierenarts op het gebied van melkvee en vleeskalveren. Elke week vertelt een andere dierenarts over zijn/haar werk.

Burger beter informeren

Het doel van het project De Veearts Vertelt is om de burger beter te informeren over hoe dierenartsen en veehouders samenwerken aan diergezondheid. Burgers kunnen via Twitter en Facebook vragen stellen aan de dierenartsen en krijgen direct antwoord. Eind oktober heeft @DeDierenDoc al bijna 1.000 volgers op Twitter en ruim 500 op Facebook.

Ongenuanceerd beeld

Het sociale media-project van de veeartsen is te vergelijken met @Boerburgertweet. Op dit Twitter- en Facebookaccount vertellen boeren, boerinnen, tuinders en telers over hun bedrijf, werk en leven om burgers meer te betrekken bij het boerenbedrijf en hen te leren waar hun voedsel vandaan komt.
Initiatiefnemer Caroline van der Plas van @Boerburgertweet presenteerde het idee voor @DeDierenDoc onlangs op een symposium over varkensgezondheid. Het idee werd door de aanwezige dierenartsen zeer positief ontvangen.
Met de toenemende maatschappelijke aandacht voor diergezondheid en volksgezondheid, maar bijvoorbeeld ook voor antibioticagebruik bij dieren, is het volgens Van der Plas van belang dat ook dierenartsen laten zien wat zij doen. “Je moet je verhaal vertellen, anders vertellen anderen het voor je. En dan ontstaat er vaak een ongenuanceerd en scheef beeld”, zegt Van der Plas.

In de startblokken

Inmiddels staan diverse dierenartsen in de startblokken om deel te nemen aan @DeDierenDoc. De dierenartsen gaan @DeDierenDoc zelf beheren en coördineren. Dierenartsen die ook een week lang willen laten zien wat zij doen bij de boer, kunnen zich melden via deveeartsvertelt@outlook.com.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: