Amvb IBR op 1 januari 2019 in werking

Het ministerie van LNV wil dat de algemene maatregel van bestuur (amvb) waarin de bestrijding van IBR geregeld wordt, op 1 januari 2019 in werking treedt. Daar is de inzet nu op gericht, schrijft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

Sectorpartijen uit de stuurgroep die het bestrijdingsplan voor IBR voorbereiden vroegen de overheid begin 2017 om regelgeving op te stellen om de bestrijding van IBR wettelijk te regelen. Dat is nodig om voor IBR een officiële EU-status (artikel 9-status) te verkrijgen. Een EU-status voor IBR levert voordelen op voor de handel met EU-lidstaten die al een EU-status hebben, zoals Duitsland, België, Luxemburg en Denemarken.
Voormalig staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken zegde de sector in juni vorig jaar toe een algemene maatregel van bestuur (amvb) voor te bereiden waarin de bestrijding van IBR geregeld wordt. Onder voorzitterschap van LNV werkt de stuurgroep de amvb nu verder uit. “De inzet is er nu op gericht dat de amvb op 1 januari 2019 in werking kan treden”, aldus minister Schouten.

IBR – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Jasper Lentz
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *