‘De Uithof’ wordt waarschijnlijk ‘Utrecht Science Park’

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht wil de naam van het gebied ‘De Uithof’ officieel laten wijzigen in ‘Utrecht Science Park’. Dit voorstel ligt nu bij de gemeenteraad. De Universiteit Utrecht, met onder andere de faculteit Diergeneeskunde, ondersteunt het voorstel om de naam te wijzigen.

‘De (internationale) uitstraling van het gebied vraagt om een passende naam die bijdraagt aan de lobby- en acquisitiekracht en de concurrentiepositie van het gebied voor de stad en de regio’, aldus de gemeente.
Anton Pijpers, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, zegt: “Om ons internationaal te positioneren is het belangrijk dat we een naam hebben die direct de link legt met de stad Utrecht.”

Herkomst naam De Uithof

Tot de jaren zestig heette het gebied de Johannapolder. Sinds de vestiging van de universiteit in het gebied is de naam De Uithof eraan verbonden. Dat is nu ruim 55 jaar. Deze naam komt van de boerderij De Uithof, gelegen aan de huidige Toulouselaan. Deze boerderij bestaat nog steeds en is in gebruik als kinderdagverblijf.

Foto: Wikimedia Commons/Michiel1972

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: