Deens parlement stemt in met hek tegen Afrikaanse varkenspest

Een grote meerderheid in het Deense parlement is voor de komst van een hek langs de Deens-Duitse grens. Het is een van de maatregelen die Denemarken wil nemen om te voorkomen dat Afrikaanse varkenspest naar Denemarken komt. Dat meldt het Deense ministerie van Milieu en Voedselvoorziening.

Het hek moet 70 kilometer lang worden. Het ministerie verwacht in het najaar een vergunning te hebben voor de bouw van het hek. Het hek zou het grensverkeer niet hinderen.

Meer maatregelen

Om de kans op een uitbraak van Afrikaanse varkenspest te verkleinen, hebben de Denen ook de jachtmogelijkheden op wilde zwijnen verruimd en zijn ze een informatiecampagne gestart om burgers te wijzen op de risico’s van besmette voedselproducten. Verder oefenen ze druk uit op de EU om een pan-Europees plan tegen de ziekte te lanceren.

Symboolpolitiek

In Sleeswijk-Holstein, de Duitse deelstaat die aan Denemarken grenst, is het plan voor het hekwerk niet goed gevallen. De FDP-fractie sprak over symboolpolitiek, meldt de zender ARD. Gezondheidscontroles van diertransporten en jacht op wilde zwijnen zouden veel effectiever zijn tegen Afrikaanse varkenspest dan een dure afrastering.

Afrikaanse varkenspest – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: