Diergeneeskunde van acht naar drie departementen

De faculteit Diergeneeskunde heeft in 2020 drie in plaats van acht departementen. Dat meldt de nieuwssite DUB van de Universiteit Utrecht. De reorganisatie verbetert volgens het faculteitsbestuur de kwaliteit van het onderwijs, het onderzoek en de patiëntzorg.

De faculteit Diergeneeskunde bestaat nu uit acht departementen die in omvang variëren van zo’n 40 tot 240 medewerkers. Dinsdag 18 december besloot het faculteitsbestuur om de organisatie om te vormen tot drie. De meeste departementen worden in hun geheel ondergebracht in een nieuw departement, behalve dat van de Pathobiologen: dit departement wordt gesplitst. De drie departementen worden ongeveer even groot met circa 250 tot 350 medewerkers.
De medewerkers hoeven volgens decaan Wouter Dhert niet te vrezen voor hun baan. Ook staan er geen bezuinigingen op de rol. “De reorganisatie is puur organisatorisch.” Dat kan wel tot gevolg hebben dat medewerkers een andere leidinggevende en nieuwe directe collega’s krijgen of dat ze moeten verhuizen naar een andere plek op het terrein van Diergeneeskunde.

Foto: Wikimedia Commons/Michiel1972

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: