NVWA-IOD onderzoekt illegale export van diervoederadditieven

Een bedrijf in Noord-Brabant wordt ervan verdacht exportcertificaten te vervalsen en met deze valse certificaten diervoederadditieven te exporteren naar onder andere Wit-Rusland. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de NVWA heeft de administratie van het bedrijf in beslag genomen voor verder onderzoek.

Diervoederadditieven zijn stoffen die toegevoegd worden aan diervoeders om dieren bijvoorbeeld gezond te houden en snel te laten groeien. Bedrijven die actief zijn in de productie, handel en of het transport van diervoeders moeten geregistreerd zijn bij de NVWA. In sommige gevallen moeten bedrijven ook erkend zijn door de NVWA. Het bedrijf in de provincie Noord-Brabant heeft geen registratie en is ook niet erkend door de NVWA.

Bedrijven die diervoederadditieven willen exporteren moeten ook zorgen dat er bij de zending een veterinair certificaat aanwezig is. Dit certificaat moeten zij aanvragen bij de NVWA. Bij de doorzoeking van het bedrijf hebben inspecteurs van de IOD-NVWA een stempel aangetroffen dat waarschijnlijk is gebruikt voor het vervalsen van documenten.

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *