Onderzoek naar welzijn Vlaamse dierenartsen

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat onderzoeken hoe het is gesteld met het welzijn van de Vlaamse dierenartsen. Veel dierenartsen zouden overbelast zijn. Dat meldt de Vlaamse zender VRT.

Volgens voorzitter Ann Janssens van de Orde der Dierenartsen in Vlaanderen is er een te hoge werkdruk. Ook hebben dierenartsen te maken met klanten die steeds mondiger worden en verwachten dat de dierenarts dag en nacht voor hen klaarstaat. “En dan liefst aan een zo laag mogelijk tarief.”
Ook dreigt de concurrentie tussen dierenartsen moordend te worden. “Er studeren almaar meer dierenartsen af, ondanks de werkdruk blijft het een populair beroep.”
Verder verloopt de samenwerking met de overheid stroef, zegt Janssens. “We hebben geen enkele bescherming van hogerhand. Steun van overheidsinstellingen – zoals het Voedselagentschap – is er simpelweg niet. We merken dat we alleen staan. Dan wordt het allemaal wel héél belastend.”

Zelfmoord

Het aantal depressies en burn-outs onder dierenartsen neemt almaar toe, aldus Janssens tegen de VRT. “Vorige week is er nog een jonge collega uit het leven gestapt. Dat is een enorm verlies.”

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *