Ontwikkeling vaccin tegen varkensinfluenza met nieuwe technologie

Het bedrijf BunyaVax gaat een nieuw vaccintype ontwikkelen tegen varkensinfluenza met een door WUR ontwikkelde technologie. NWO geeft 40.000 euro voor een haalbaarheidsstudie. Dat meldt nieuwswebsite Resource van Wageningen University & Research.

BunyaVax is een recent opgericht biotechbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van vaccins op basis van een door Wageningen Bioveterinary Research ontwikkelde nieuwe vaccintechnologie. De innovatieve BunyaVax-technologie is gebaseerd op virusdeeltjes die in staat zijn cellen slechts eenmalig te infecteren. Dit worden ook wel replicondeeltjes genoemd. Door genen van ziekteverwekkers in het genoom van deze replicondeeltjes te introduceren, wil het bedrijf vaccins ontwikkelen die veiligheid en effectiviteit optimaal combineren.
Wageningen Bioveterinary Research, dat patent heeft op de technologie, verleende in september 2017 een licentie aan BunyaVax om de technologie toe te passen. In de haalbaarheidsstudie onderzoekt BunyaVax de haalbaarheid en ontwikkelingsstappen voor commercialisatie van een vaccin tegen varkensinfluenza.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: