Rhinopneumonie bij hengst KWPN-centrum Ermelo

Op het KWPN-centrum in Ermelo is bij een van de aanwezige hengsten uit het najaarsverrichtingsonderzoek het EHV-1-virus vastgesteld. Dat meldt het KWPN op zijn website. Voorzorgsmaatregelen moeten verdere verspreiding van de ziekte voorkomen.

Op het KWPN-centrum werden nog twee hengsten geïsoleerd: Een hengst met koorts en een hengst die een afwijkende bewegingsvorm in stap vertoonde. Beide hengsten testten negatief op het onderzoek op EHV-1 door de Gezondheidsdienst voor Dieren. Alle drie de hengsten zijn inmiddels koortsvrij en vertonen geen ziekteverschijnselen. De hengst die de afwijkende bewegingsvorm liet zien is sterk verbeterd. Er zijn geen nieuwe koortsgevallen bijgekomen. De paarden staan onder behandeling van een dierenarts en er is regelmatig overleg met Marianne Sloet van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen moeten verdere besmetting voorkomen. Zo is de stal gesloten voor onbevoegden, zijn er desinfecterende matten geplaatst en voor vertrek kleden medewerkers zich om. Ook het KWPN-kantoor is deze week gesloten voor bezoekers. De eindpresentatie van de oudere spring- en dressuurhengsten die gepland stond is uitgesteld.

Rhinopneunomie – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: