Antibiotica in beslag genomen bij veehandelaar in Noord-Nederland

De NVWA heeft een hoeveelheid antibiotica in beslag genomen bij een veehandelaar in Noord-Nederland. De veehandelaar wordt ervan verdacht kalveren illegaal met antibiotica te behandelen. 

Behandeling met antibiotica mag alleen plaatsvinden op voorschrift van een dierenarts. De veehandelaar wordt ervan verdacht de kalveren zonder tussenkomst van een dierenarts te hebben behandeld. Daarnaast is van deze behandeling ook geen melding gemaakt in het logboek. Melden en registreren van het gebruik van antibiotica is verplicht.

Geen resten in voedselketen

De veehandelaar is volgens de NVWA vermoedelijk een tussenhandelaar. Zijn kalveren worden eerst enige tijd elders geplaatst voordat ze worden geslacht. ‘Hierdoor zijn er vermoedelijk geen resten van antibiotica in de voedselketen terechtgekomen’, aldus de NVWA.

Strafrechtelijk onderzoek

Er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar het handelen van de veehandelaar. Of antibiotica bij de betrokken veehandelaar op een oneigenlijke manier werden gebruikt, is een van de vragen waar het strafrechtelijk onderzoek zich op toespitst.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: