BHV1 vastgesteld op meer Duitse rundveebedrijven

In het Duitse district Borken is het bovine herpesvirus  BHV1 opnieuw geconstateerd op rundveebedrijven. De bedrijven liggen in de buurt van de vier boerderijen waar het virus in februari werd vastgesteld. BHV1 veroorzaakt IBR.

De nieuwe besmettingen werden aangetoond door steekproeven. De dieren vertoonden geen ziekteverschijnselen. Volgens het districtsbestuur van Borken zijn de onderzoeken nog niet afgerond en is het nog niet duidelijk hoeveel dieren en bedrijven besmet zijn met het virus. Dieren die positief testen kunnen het best worden afgevoerd, omdat die levenslang drager blijven van het virus (een infectie in een veelal slapende toestand).

Onderzoek op meer bedrijven

Op rundveebedrijven die in een straal van 3 kilometer rond de nieuwe besmette bedrijven liggen en contact met die besmette bedrijven hebben gehad, zal ook onderzoek worden gedaan naar infectie met BHV1.

Ook in Noordrijn-Westfalen

Het BHV1-virus werd begin maart ook gevonden op een melkveebedrijf en opfokbedrijf in het district Heinsberg in Noordrijn-Westfalen. Daar zouden vijfhonderd moeten worden gedood vanwege de besmetting.
Duitsland is officieel BHV1-vrij.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: