Ceva wil IDT Animal Health overnemen

Ceva Santé Animale wil IDT Animal Health overnemen. Ceva wil daarmee zijn wereldwijde vaccinportfolio en innovaties voor varkensvaccins laten groeien. Ceva en IDT hebben een principe-akkoord over de overname bereikt.

IDT, met hoofdkantoor in Duitsland, wil zich concentreren op de productie van vaccins voor humane medische biotechnologie en actieve ingrediënten voor de nationale en internationale markt.
Onder voorbehoud van goedkeuring door mededingingsautoriteiten verwachten Ceva, met hoofdkantoor in Frankrijk, en IDT dat de transactie vóór 1 juli 2019 zal zijn afgerond.

Lange geschiedenis in vaccins

Beide bedrijven hebben een lange geschiedenis in de ontwikkeling van pluimvee- en varkensvaccins. Na de overname is Ceva van plan om zwaar te investeren in het nieuwe Global Pig Disease Innovation Center op de bestaande IDT-locaties in Dessau en Riems.
Marc Prikazsky, CEO van Ceva, zegt dat de overname Ceva’s onderzoek en ontwikkeling veel sterker zal maken. “Dit is met name belangrijk omdat vaccins de behoefte aan antibiotica aanzienlijk verminderen, een onderwerp dat van cruciaal belang is voor de toekomstige gezondheid van mens en dier. “

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: