D66 wil eind aan intensieve veehouderij vanwege stalbranden

Regeringspartij D66 wil dat er een eind komt aan de intensieve veehouderij. Dat zegt D66-Tweede Kamer-lid Tjeerd de Groot in het AD en op Twitter. Volgens hem zijn stalbranden een gevolg van de intensieve veehouderij.

In het AD zegt De Groot: “Het valt me tegen dat minister Schouten nog steeds geen werk maakt van de aanpak van stalbranden, terwijl we dat al een jaar geleden hebben afgesproken”.
In de standpunten op de website van D66 staat niet dat de partij een eind wil aan de intensieve veehouderij. Wel zegt D66 alleen toekomst te zien ‘voor agrarische bedrijven die in evenwicht met hun omgeving produceren, de ecologische landbouw’.

Niet eenvoudig

Minister Schouten van LNV schreef in januari in een brief aan de Tweede Kamer dat het verkleinen van de kans op een stalbrand en het verminderen van het aantal dieren dat daarbij omkomt niet eenvoudig is. ‘Het is geen kwestie van het eenvoudig doorvoeren van een aantal maatregelen, maar vraagt een integrale aanpak en samenwerking van alle betrokken partijen.’

Foto: 112 Brabant

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: