Gevolgen van zwerfafval voor veehouders: enquête dierenartsen

Onlangs stuurde het bedrijf Kiwa CMR een enquête uit voor onderzoek naar de gevolgen van zwerfafval op veebedrijven. De enquête was bedoeld voor veehouders. Maar Kiwa CMR wil ook graag van dierenartsen weten of zij in aanraking zijn geweest met letsel bij vee door zwerfafval; daarom is er ook een enquête voor dierenartsen opgesteld.

Omdat er momenteel nog weinig bekend is over de (economische) schade die ontstaat bij veehouders door zwerfafval, is er een onderzoek opgestart. Het onderzoek is onderdeel van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (LAZ) en wordt uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat.
Dierenartsen worden gevraagd om de enquête in te vullen, omdat hun informatie van grote waarde is voor het onderzoek (ook als ze nog nooit met zwerfafval te maken hebben gehad in werk), aldus Kiwa CMR.

De anonieme vragenlijst bestaat uit zes vragen en is bedoeld voor alle dierenartsen voor rundvee, paarden, schapen, geiten, varkens en pluimvee die weidegang of een uitloop te hanteren, of waar (berm)gras, hooi of kuil gevoerd wordt.

De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt bij het opstellen van beleidsdoelen voor zwerfafval.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: