Klassieke varkenspest verspreidt zich in Japan

Sinds de uitbraak van klassieke varkenspest in september 2018 in de provincie Gifu in Japan, heeft het virus zich verspreid naar vier andere provincies in het land. Dat schrijft The Japan Times.

“We staan voor een uiterst ernstige situatie”, vertelde de Japanse landbouwminister tijdens een bijeenkomst op zijn ministerie in Tokio. Vanwege de uitbraken zijn er al duizenden varkens geruimd.
Klassieke varkenspest was sinds 1992 niet vastgesteld op varkensbedrijven in Japan. In september werd het virus ook gevonden bij zo’n honderd wilde zwijnen in de provincies Gifu en Aichi.

Vrees voor Afrikaanse varkenspest

Japan vreest ook voor de insleep van Afrikaanse varkenspest via varkensvleesproducten uit China, meldt de South China Morning Post. Zo mogen op de Japanse luchthavens en in de zeehavens Chinese varkensvleesproducten niet door voordat ze door quarantainemedewerkers zijn onderzocht op een aantal veeziekten.
Ook zullen er steekproeven worden gedaan onder toeristen die naar Japan zijn gekomen en Japanners die terugkeren van vakanties in het buitenland om te voorkomen dat ze mogelijk besmette varkensproducten meenemen.

Afrikaanse varkenspest – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: