Mobiele varkensslachterij ‘Beste idee van varkensland’

Ruud Pothoven is op 28 mei met zijn idee voor een mobiele slachterij uitgeroepen tot winnaar van Het Beste Idee Van Varkensland. Het thema van de vierde editie van Het Beste Idee Van Varkensland was dierenwelzijn.

Samen met varkenshouder Ben Bruurs stuurde Ruud Pothoven zijn idee voor een volledig ingerichte mobiele slachterij, die bij de boer op het erf komt, in. Pothoven: “Met name voor biologische en kleinschalige varkenshouders is dit een aantrekkelijke optie. Zij zorgen voor een fijne leefomgeving, goed eten en veel buitenruimte en willen hun dieren tot het einde goed verzorgen. Maar juist het laatste stukje van het leven van hun dieren moeten ze uit handen geven en dat voelt niet goed,” zegt Pothoven. “Slachten op de boerderij, in hun vertrouwde omgeving, bespaart de dieren een stressvolle reis naar het slachthuis. Een mobiele slachterij zou dé oplossing zijn.”
Door het winnen van Het Beste Idee wordt zo’n mobiele slachterij in Nederland realiseerbaar, denkt Pothoven, die een oproep deed voor verdere financiering. Als winnaar ontving Pothoven een voucher om het idee tot verdere realisatie te brengen.

Foto: HBIVV

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: