Ondersteuning voor dierenartsen slachthuizen Noord-Nederland

Toezichthoudende dierenartsen bij de middelgrote slachthuizen in Noord-Nederland worden ondersteund bij hun werk totdat een extern onderzoek naar de gang van zaken rond de noordelijke slachthuizen en de wijze waarop de NVWA hierop heeft gereageerd is afgerond. Dat schrijft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor de ondersteuning zal zo veel als mogelijk het vierogenprincipe worden toegepast. Dit betekent dat een collega van de dierenarts meekijkt, ter plekke of op afstand.
Daarnaast zal de inspecteur-generaal van de NVWA in gesprek gaan met het bedrijfsleven en de keten, waaronder de slachthuizen en transporteurs, over het toezicht, ‘om hun primaire verantwoordelijkheid bij het borgen van dierenwelzijn en voedselveiligheid nogmaals te benadrukken’, aldus Schouten.

Voor het zomerreces wil de minister de Tweede Kamer informeren over de uitkomsten van het externe onderzoek, ‘om daarna indien nodig structurele stappen te zetten om een einde te maken aan deze terugkerende signalen’.

Foto: Jai79/Pixabay

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: