Sjaak de Wit hoogleraar Integrale Pluimveegezondheidszorg in Utrecht

Sjaak de Wit is per 1 juli benoemd tot hoogleraar Integrale Pluimveegezondheidszorg bij het departement Landbouwhuisdieren van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

De Wit studeerde diergeneeskunde aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en promoveerde in 1997 ook aan de Universiteit Utrecht. Hij doet veel toegepast wetenschappelijk onderzoek waar de pluimveedierenarts zowel nationaal als internationaal vaak direct mee aan de slag kan. In Utrecht krijgt De Wit een aanstelling voor 0,4 fte. De resterende tijd blijft hij werkzaam als pluimveedierenarts en senior onderzoeker bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer.

Virale ziektes

Het onderzoek van De Wit richt zijn vooral op virale ziektes: de oorzaak, bescherming na vaccinatie, diagnostiek en relaties met andere ziektes. De Wit hoopt door zijn kennis van het internationale veld en het toegepaste onderzoek een brug te kunnen slaan tussen de onderliggende vragen vanuit het veld en het fundamentele onderzoek. “Ik kijk er erg naar uit in Utrecht samen met de collega’s in samenwerkingsverbanden met andere groepen hieraan te kunnen werken.’ De Wit neemt een wereldwijd netwerk mee.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: