Veluwse schapenhouders willen wolven niet

Veel schapenhouders op de Veluwe zien de wolven in hun omgeving liever verdwijnen dan dat ze er preventieve maatregelen voor willen bedenken. Dat bleek op de eerste bijeenkomst van de Gebiedscommissie Preventie Wolvenschade Gelderland, meldt vakblad Het Schaap.

De gebiedscommissie, ingesteld door de provincie Gelderland, kijkt samen met belanghebbenden welke maatregelen nodig zijn om schade door wolven te voorkomen en maakt vervolgens een plan. Op basis van dat plan beslist de provincie of bewoners van het gebied geld krijgen voor preventieve maatregelen.
Op de eerste bijeenkomst kwamen zo’n tachtig schapenhouders en enkele geitenhouders af, schrijft Het Schaap. Zij konden suggesties doen voor preventieve maatregelen tegen de wolven. De meeste schapenhouders lieten ook weten dat ze de wolven niet willen. De gebiedscommissie beloofde om in haar rapport, dat na de zomer naar de provincie gaat, tevens de grote zorgen over de wolven op te nemen.

Twee wolven gevestigd

Wageningen Environmental Research meldde begin juni dat een tweede wolvin zich heeft gevestigd op de Veluwe. Ook werd een aantal keren een mannetje waargenomen. Een paar weken later bleek dat een wolvenpaar op de Noord-Veluwe zeker drie jongen heeft.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: