Afrikaanse varkenspest bij wild zwijn in Duitsland

Bij een vrouwelijk wild zwijn in Duitsland is Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Het Friedrich Loeffler Instituut heeft dat bevestigd. Dat meldt de regio Spree-Neisse in de deelstaat Brandenburg, waar het besmette dier is gevonden. Het is het eerste bevestigde geval van Afrikaanse varkenspest in Duitsland.

In de regio worden beperkingszones ingesteld. De kernzone omvat een straal van ongeveer 3 kilometer rondom de vindplek. Deze afbakening is beveiligd met een elektrische afrastering en met bepaalde inreis- en oogstverboden. De tweede zone met een straal van 15 kilometer is het zogenaamde bedreigingsgebied, gevolgd door een derde gebied met een straal van 30 kilometer.

17 varkensbedrijven

In het bedreigingsgebied liggen zeventien varkensbedrijven; één bedrijf ligt in de kernzone. Op de bedrijven worden monsters genomen om te testen op Afrikaanse varkenspest. Verder worden alle dode wilde zwijnen in de kernzone bemonsterd en naar een verzamelpunt gebracht. Ook levende wilde zwijnen in het gebied worden gevangen en getest.

Afrikaanse varkenspest – Dierziekten-ABC

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Door: Redactie
Mis geen artikel. Ontvang de tweewekelijkse nieuwsbrief.
E-mail: