Bedrijfsnieuws | Mensen

Waarde-Ring voor dierenarts die boer-burgerrelatie versterkt

Dierenarts Bernd Hietberg van Dierenartsenpraktijk Het Drentse Hart kreeg op 14 oktober uit handen van gedeputeerde Henk Jumelet van Drenthe een Waarde-Ring. Deze waarderingsprijs van de Dutch Food Week gaat naar personen die zich onderscheiden in het versterken van de band tussen boer en burger en het vertellen van het verhaal over ons voedsel.

Bernd Hietberg is in het dagelijks leven rundveedierenarts en weidecoach. Daarnaast is hij de motor achter de app Het Kraampje waarmee boerderijwinkels en -kramen in de buurt eenvoudig te vinden zijn. Hietberg is actief op social media en deelt hier zijn ervaringen. Ook schrijft hij columns voor de Krant van Midden Drenthe en het Dagblad van het Noorden (De Boer op), is hij betrokken bij diverse projecten en voorzitter van Stichting Melkvee Drenthe, zo meldt de Provincie Drenthe.

In meerdere provincies werden dit jaar Waarde-Ringen uitgereikt. Versterking van de band tussen boer en burger is nu meer dan ooit aan de orde, aldus de organisatie van de Dutch Food Week.

Op de foto: Naast Bernd Hietberg (tweede van rechts) ontvingen ook de melkveehouders Bianca Straathof en Peter Oosterhof een Drentse Waarde-Ring. 

Foto: Provincie Drenthe

Veearts Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte en meld u aan voor de tweewekelijkse Veearts nieuwsbrief.