Bedrijfsnieuws | Mensen

Studiegroep Dier en Kruid bestaat 20 jaar

De studiegroep Dier en Kruid, werkgroep van de NVF, bestaat twintig jaar. In het kader van dit jubileum vindt er op 30 mei een feestelijke bijeenkomst plaats in Wageningen.

De studiegroep Dier en Kruid verzorgt viermaal per jaar een studiemiddag met presentaties over onderzoek en ervaringen met kruiden bij dieren, zowel landbouwhuisdieren als gezelschapsdieren. Ook is er gelegenheid tot netwerken.

De drijvende kracht achter Dier en Kruid is Maria Groot, dierenarts en onderzoeker bij Wageningen Food Safety Research. Zij vertelt: “We zijn destijds begonnen met achttien dierenartsen en er zijn inmiddels ruim 140 leden: dierenartsen, boeren, onderzoekers, leveranciers en producenten, die actief elke drie maanden inhoudelijke onderwerpen bespreken. We waren indertijd onze tijd waarschijnlijk vooruit, maar nu, in tijden van resistentieproblematiek en de zoektocht naar veehouderij met minder impact op de leefomgeving, zien we dat ons thema ertoe doet. En dat we kunnen bijdragen aan de diverse opgaven die voorliggen.”

Afscheid van Wageningen UR

Maria Groot neemt dit jaar afscheid van Wageningen Food Safety Research, ze gaat met pensioen, zo meldt de universiteit. Groot maakte onder andere de Stalboekjes met praktisch, wetenschappelijk onderbouwd advies over het gebruik van kruiden en andere natuurlijke supplementen bij onder andere melkvee, pluimvee en varkens. Dit jaar kregen de stalboekjes weer een update. Het is de laatste herziening onder de supervisie van Groot. Het werk van Groot wordt voortgezet door Lerica le Roux-Pullen van Wageningen Food Safety Research.

Lees ook: ‘Gebruik natuurlijke middelen bespreken’ en ‘Natuurlijk middel wordt normaler’

Foto, ©: Paul van de Velde, Flickr

Veearts Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte en meld u aan voor de tweewekelijkse Veearts nieuwsbrief.