Bedrijfsnieuws | Mensen

Eveline Willems nieuwe sectormanager Varken bij GD

Eveline Willems is benoemd tot sectormanager Varken bij Royal GD. Ze volgt Manon Houben op, die na een periode van bijna acht jaar in deze functie eind vorig jaar de overstap maakte naar Van Loon Group.

Na haar studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht (2009) ging Eveline Willems als dierenarts aan de slag bij Topigs Norsvin. Hier heeft ze zowel nationaal als internationaal veel ervaring opgedaan met varkensgezondheidszorg en een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de sector. De afgelopen drie jaar was Willems als Regional Veterinary Manager voor Europa verantwoordelijk voor het Europese veterinaire team van Topigs Norsvin. Samen met dit team zorgde ze ervoor dat de ki-stations, kern- en subfokbedrijven aan het gewenste gezondheidsniveau voldeden. Ook gezondheids- en welzijnsondersteuning op deze bedrijven en bij afnemers van fokmateriaal van Topigs Norsvin behoorde tot haar taken, waarbij Willems zelf zich vooral richtte op de grootste accounts.

Willems heeft veel ervaring met eliminatie van varkensziektes zoals Mycoplasma hyopneumoniae en PRRS, maar ook met complete depop-repops, en ze heeft veel ervaring met onderzoeksprojecten op het gebied van reproductie, gezondheid, robuustheid en welzijn. Ze volgt nauwgezet de ontwikkelingen in diergezondheids- en welzijnswetgeving voor varkens, zowel nationaal als op Europees niveau.

De ervaringen die Eveline Willems heeft opgebouwd op het gebied van varkensgezondheid en management, maken haar een geschikte kandidaat voor deze positie bij GD, zo meldt GD. ‘Eveline gaat met veel enthousiasme aan de slag om met haar veterinaire team, samen met de varkenssector in Nederland en andere marktpartijen een bijdrage te leveren aan een steeds betere varkensgezondheid en varkensgezondheidszorg.’

Foto: Royal GD

Veearts Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte en meld u aan voor de tweewekelijkse Veearts nieuwsbrief.