Partnerbericht van Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim introduceert mineralen supplement Bovikalc Dry

Boehringer Ingelheim Animal Health Netherlands B.V. breidt haar portfolio voor melkveehouders verder uit door de introductie van Bovikalc Dry, een mineralen supplement met anionische zouten in de vorm van een bolus, toe te dienen aan melkkoeien op het moment van droogzetten.

De gemiddelde productie van melkvee in Nederland ten opzichte van 100 jaar geleden is verdrievoudigd, een prestatie van formaat! Echter, bij het droogzetten van koeien, blijven melkklieren melk produceren gedurende een aantal dagen. Gevolg van deze melkretentie is zwelling van de uier en verhoogde uierdruk. Zwelling en druk van de uier zorgt voor ongemak en pijn wat zich ondermeer kan manifesteren in een vermindering van de ligtijd.

Bovikalc Dry is ontwikkeld om de melkproductie te verminderen op het moment van droogzetten. Het zijn de indirecte effecten die het werkelijke voordeel opleveren van het toedienen van Bovikalc Dry, de aangetoonde effecten* zijn:

  • vermindering van druk op de uier door de vermindering van melkproductie
  • verhoogd koe comfort door langere ligtijd

Bovikalc Dry is de oplossing om koeien comfortabel droog te zetten.

Bovikalc Dry bevat:

  • Calciumchloride (CaCl2)
  • Calciumsulfaat (CaSO4)
  • Ammonium chloride (NH4Cl)

Bovikalc Dry is beschikbaar in een omdoos met zes doosjes met elk 4 bolussen.

BOVIKALC-DRY-ROOD-MET-BOLUS LR website

* R. Zimpel et al., 2018. Effect of dietary cation-anion difference on acid-base status and dry matter intake in dry pregnant cows. JDS 2018 July: 14748

Alle berichten van Boehringer Ingelheim op Veearts.nl >>