Partnerbericht van Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim lanceert internal teatsealer Ubroseal

Boehringer Ingelheim Animal Health Netherlands breidt haar uiergezondheidsportfolio verder uit. Onlangs werd al de nieuwe lactatie injector met benzylpenicilline Ubropen® geïntroduceerd. Een eerste keus injector met eenmaal daagse toediening en een flexibele behandelingsduur van 3 tot 5 dagen.

Het portfolio wordt verder uitgebreid met de nieuwe internal teatsealer Ubroseal®. Ubroseal® is voor alle koeien in elke droogstand ter preventie van nieuwe intramammaire infecties tijdens de droogstand. Een teatsealer vermindert ook de kans op nieuwe intramammaire infecties en klinische mastitis na afkalven. Ubroseal kan met en zonder antibiotica droogzettherapie worden toegepast. De injector is onderscheidend van kleur, heeft een flexi-cap (lange en korte punt) en een korte zuigerlengte voor ergonomische toediening (minder belastend voor hand en pols). Educatie materiaal voor een correcte en hygiënische toediening is beschikbaar.

Voor meer informatie zie de bijsluiter of kijk boehringer-ingelheim.nl.

BI-nieuw-pb

Ubroseal Dry Cow 2,6 g intramammaire suspensie voor runderen. Werkzaam bestanddeel: Bismutsubnitraat zwaar, 2,6 g. Diersoort: Rund (melkkoeien tijdens het droogzetten). Indicatie: Preventie van nieuwe intramammaire infecties tijdens de droogstand. Bij koeien die beschouwd worden als zijnde vrij van subklinische mastitis, kan het diergeneesmiddel op zichzelf worden gebruikt. Contra-indicatie: Niet gebruiken bij lacterende koeien. Gebruik het diergeneesmiddel niet op zichzelf bij koeien met subklinische mastitis op het moment van droogzetten. Niet gebruiken bij koeien met klinische mastitis op het moment van droogzetten. Niet gebruiken bij bekende gevallen van overgevoeligheid voor de werkzame stof of (een van) de hulpstoffen. Toediening: Breng de inhoud van een injector met het diergeneesmiddel in elk uierkwartier in, direct na de laatste melkbeurt van de lactatieperiode (bij het droogzetten) Omdat dit diergeneesmiddel geen antimicrobiele werking heeft, is het belangrijk strikt aseptische technieken te hanteren bij de toepassing. Bij koeien die mogelijk subklinische mastitis hebben, kan Ubroseal gebruikt worden, volgend op de behandeling van het geïnfecteerde kwartier met een daartoe geschikt antibiotica bevattend droogzet-preparaat. Bijwerkingen: Geen bekend. Wachttermijnen: Vlees en slachtafval: Nul dagen. Melk: Nul uren. REG NL 120581. Kanalisatie: UDA.

 

Alle berichten van Boehringer Ingelheim op Veearts.nl >>