Partnerbericht van Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim lanceert nieuw BRD-vaccin

Boehringer Ingelheim Animal Health Netherlands B.V. lanceert een nieuw vaccin in de strijd tegen Bovine Respiratory Disease (BRD). Bovalto Respi Intranasaal® is een intranasaal vaccin tegen BRSV en PI3V, virussen die betrokken zijn bij het ontstaan van BRD.

Het vaccin is erop gericht om vooral jonge kalveren te beschermen en een snelle en voorspelbare immuniteit te geven. Door het aanspreken van de mucosale immuniteit is het vaccin effectief zelfs in aanwezigheid van maternale antistoffen: een voorspelbaar resultaat. Bovalto Respi Intranasal mag toegediend worden vanaf een leeftijd van 10 dagen en geeft een bewezen bescherming van minimaal 12 weken.

Voor een gemakkelijke en plezierige toediening, voor zowel dierenarts als dier, wordt er bij het vaccin een speciale nozzle en safety cap beschikbaar gesteld. De nozzle zorgt voor de juiste druppelgrootte en hoek. Hierdoor wordt het mucosale oppervlak in de neus-keelholte maximaal benut voor optimale opbouw van immuniteit. De safety cap fixeert de nozzle in het midden van het neusgat en zorgt ervoor dat beschadigingen aan het neusgat voorkomen worden.

Bovalto Respi Intranasal is beschikbaar in flacons van 5 doseringen.

Zie de bijsluiter voor productinformatie of kijk op www.boehringer-ingelheim.nl/herkauwers

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij uw Boehringer Ingelheim Account Manager

Alle berichten van Boehringer Ingelheim op Veearts.nl >>