Partnerbericht van Ceva

Ecoporc Shiga enting snel rendabel

De nieuwe KWIN voor varkens is uit, eens na rekenen wat er nodig is om een enting met Ecoporc Shiga rendabel te maken. Wat blijkt, slechts hele kleine verbeteringen van de resultaten zijn voldoende om de enting tegen slingerziekte rendabel te maken.

Met de KWIN-rekenmodule voor speenbiggen is eenvoudig na te rekenen wat verbeteringen van de technische resultaten opleveren. De rekenmodule maakt een vergelijking tussen de referentiegetallen die de WUR als gemiddelde aanhoudt en de getallen die u zelf kunt invullen.

Voor de Ecoporc Shiga enting tegen slingerziekte ligt de winst hoofdzakelijk, maar niet alleen, bij de zeugenhouder zelf. Dit komt omdat er minder biggen uitvallen door slingerziekte, er minder achterblijvers voorkomen, de biggen meer voer opnemen, beter groeien en dus sneller kunnen worden afgeleverd. Daarnaast zijn er minder medicijnkosten en kan er goedkoper voer gevoerd worden omdat de biggen geen problemen meer hebben met slingerziekte. De volgende bedragen worden aangehouden:

Item KWIN referentie Voorbeeld van een bedrijf met slingerziekte problemen
Biggenvoer 27 kg 29 kg
Uitvalspercentage 2,2% 3,5%
Verkoopprijs big € 44,- € 43,68*
Gezondheidszorg € 0,99 € 1,09
Dagen opfok 46 48

* Door achterblijvers die als slachtbig weg moeten.

Het saldo per big van de KWIN referentie is € 2,67. Deze van het probleembedrijf bedraagt € 1,07 (niet genoemde kosten zijn gelijk gehouden), een verschil van € 1,60, meer dan genoeg om de enting te betalen!

Niet in geld uit te drukken, is dat de varkenshouder zich minder zorgen hoeft te maken en niet snel naar de medicijnen moet grijpen. Dat geeft rust en dat is ook veel waard.
Wilt u andere getallen gebruiken? Stuur ze ons en we rekenen het voor u uit. Of ga naar www.shigatoxin.com en gebruik onze rekenmodule COIN.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Peter van der Wolf
Senior expert technical service Benelux
benelux@idt-biologika.com
www.shigatoxin.com

Emile Libbrecht
Technical Service Manager Benelux

Alle berichten van Ceva op Veearts.nl