Partnerbericht van Ceva

Franse Prestor onderzoekt Ecoporc Shiga enting

De Franse integratie Prestor heeft gedurende 2,5 jaar onderzoek gedaan naar het effect van de enting met Ecoporc Shiga. De uitval, groei en voerconversie verbeterde in de gespeende biggen EN in de vleesvarkens. De netto winst per varken kwam op € 4,60.

De Franse integratie Prestor heeft gedurende 2,5 jaar onderzoek gedaan naar het effect van de enting met Ecoporc Shiga*. Voor deze studie werden 12 bedrijven geselecteerd, maar de uiteindelijke resultaten hebben betrekking op 5 bedrijven. De overige bedrijven wisselden van genetica, verkochten biggen of stopten met vaccineren tijdens de proef. Op 4 bedrijven werden 7 koppels onderzocht en op een bedrijf 5 koppels.

IDT-partner-4-4

De bruto marge was € 6,- per varken tot aan de slacht. Uiteraard gaan daar de kosten van de enting met Ecoporc Shiga nog vanaf.
Opvallend is dat een belangrijk deel van de winst zit bij de vleesvarkens. Dit sluit aan bij het feit dat slingerziekte ook bij vleesvarkens kan voorkomen. Daarnaast is een belangrijk effect dat als gespeende biggen beter presteren in de speenperiode, zij ook beter zullen presteren als vleesvarkens. Kortom, met Ecoporc Shiga gevaccineerde biggen hebben meerwaarde voor de vleesvarkenshouder.

*Paysan Breton, semaine 28 juillet au 3 août 2017, 6

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Dr. Peter van der Wolf
  • Senior Expert Technical Service Benelux
  • Tel.: +31646959963
  • E-mail: Benelux@idt-biologika.com
  • Meer weten: www.shigatoxin.com
Alle berichten van Ceva op Veearts.nl