NIEUWS


Caring Vets wil ombudsmens voor dieren

19 apr 2021

Caring Vets wil dat er een ombudsmens voor dieren komt. Die moet de overheid kunnen aanspreken op het onvoldoende behartigen van dierenbelangen en ook zelf onderwerpen kunnen agenderen.


Onderzoekers willen meer aandacht voor meten biestkwaliteit

19 apr 2021

Onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en Wageningen Bioveterinary Research raden aan om meer aandacht te besteden aan het meten van de kwaliteit van biest.


Hittestressrisico voorspellen met tool van GD en LTO

16 apr 2021

LTO Nederland en de Gezondheidsdienst voor Dieren hebben voor veehouders en hun adviseurs een tool ontwikkeld om het risico op hittestress in de komende zeven dagen te voorspellen.


Utrechtse onderzoekers: einde kooihuisvesting in Europa is mogelijk

12 apr 2021

De overstap naar kooivrije alternatieven voor het houden van dieren in Europa is mogelijk, maar het moet voor veehouders wel aantrekkelijk gemaakt maken om de overstap te maken, zegt Bas Rodenburg, hoogleraar Dierenwelzijn aan de Universiteit Utrecht. Rodenburg is een van de twee onderzoekers van de Universiteit Utrecht die op 13 april het rapport ‘End the Cage Age – Looking for Alternatives’ toelichten aan het Europees Parlement.

Last van koeien met slecht genezende of terugkerende mastitis?

7 apr 2021

Voor veel dierenartsen en veehouders een bekend probleem; een met antibiotica behandelde koe mocht net weer in de tank worden mee gemolken maar heeft opnieuw vlokken in de melk.

Pilot gestart met minor ‘Basics in Veterinary Medicine’

7 apr 2021

Vanwege de enorme behoefte aan landbouwhuisdierenartsen wordt sinds februari van dit jaar een groep studenten van de opleiding Animal Sciences van Wageningen University & Research (WUR) klaargestoomd voor de vervolgopleiding Diergeneeskunde.

Introductie van gelten: aanpak van PRRSV

7 apr 2021

De introductie van gelten is één van de belangrijkste oorzaken voor destabilisatie van de PRRS situatie op varkensbedrijven, én een belangrijke manier waarop nieuwe virusstammen het bedrijf binnenkomen. Het is daarom van cruciaal belang om de gelten te onderzoeken en de protocollen voor quarantaine en adaptatie correct op te volgen, zodat de ziekte met succes aangepakt kan worden.

Frans Meulders nieuwe Clustervoorzitter Landbouwhuisdieren bij KNMvD

7 apr 2021

Frans Meulders is gekozen tot Clustervoorzitter Landbouwhuisdieren in het bestuur van de KNMvD.