NIEUWS


Sensortechniek heeft moeite met ontdekken mastitis

23 sep 2021

Henk Hogeveen, hoogleraar diergezondheidsmanagement, gaat tijdens Melken voor Morgen in op de moeilijkheden rondom detectie van mastitis en de mogelijkheden om het management van mastitis en enkele andere ziekten met sensortechniek te ondersteunen.

Help moeilijke kuilen een handje

22 sep 2021 | Kennispartner

Te nat, te droog, te weinig zon. Het weer heeft grote invloed op de groei van gras. Hierdoor lukt het niet altijd om gras onder de optimale omstandigheden in te kuilen. Kuilen kunnen te nat en snel zijn, of juist te droog en langzaam.

Verdiepend onderzoek naar tekort aan dierenartsen

22 sep 2021 | Premium

In het verdiepende onderzoek naar een tekort aan dierenartsen wordt het mogelijk verhogen van de numerus fixus meegenomen. Maar dat zou volgens de faculteit Diergeneeskunde "een complex en log geheel" zijn.


Veterinair Vuur: belang diergeneeskunde uitdragen en geld ophalen voor onderzoek

21 sep 2021

De faculteit Diergeneeskunde organiseert in het kader van haar 200-jarig bestaan het 'Veterinair Vuur’. Dierenartsen en praktijkmedewerkers kunnen individueel of als team deelnemen voor meer bekendheid van hun praktijk en de diergeneeskunde én om geld op te halen voor diergeneeskundig onderzoek die door de overheid niet of niet volledig gefinancierd wordt.


GD zoekt pathologiecasussen paard

21 sep 2021

Interessante casussen van overleden of geëuthanaseerde paarden kunnen in 2021 op kosten van een project van de GD worden uitgevoerd. Dierenartsen die gebruik willen maken van deze optie kunnen contact opnemen met de GD.


Kans op dikkedarmverzuring bij zetmeelgehalte tussen 19 en 37 procent

17 sep 2021 | Premium

Bij melkkoeien kan dikkedarmverzuring optreden bij een rantsoen met een zetmeelgehalte van tussen de 19 en 37 procent per kg droge stof. Maar kortdurende dikkedarmverzuring heeft geen negatieve invloed op een koe in de vroege lactatie. Dat blijkt uit Wagenings onderzoek.


Europarlementariërs stemmen tegen motie over veterinaire antibiotica

16 sep 2021

Een meerderheid van de Europarlementariërs heeft op 15 september tegen een motie gestemd waarmee bepaalde antibiotica uitsluitend voor humaan gebruik zouden worden gereserveerd.


Schouten: landelijk beleid voor aanpak jacobskruiskruid niet nodig

15 sep 2021 | Premium

Waarschijnlijk wordt elk jaar een klein aantal paarden en runderen ziek door het eten van jacobskruiskruid. Een deel daarvan sterft. Dit vormt geen aanleiding om hier beleid voor op te stellen. Dat schrijft demissionair minister Schouten van LNV als antwoord op vragen van VVD-Kamerleden Peter Valstar en Thom van Campen.