NIEUWS


Simon Oosting benoemd tot hoogleraar Animal Production Systems

6 dec 2021

Simon Oosting is per 1 december 2021 benoemd tot hoogleraar Animal Production Systems (APS) aan Wageningen University & Research. Oosting was afgelopen jaar al interim-leerstoelhouder. Hij volgt Imke de Boer op, zij is nu persoonlijk hoogleraar.


Dierenartsen gaan mogelijk helpen bij zetten van boosterprikken

3 dec 2021

Dierenartsen gaan mogelijk helpen bij de boostervaccinatie tegen het coronavirus. Volgende week wordt bekend of dierenartsen daadwerkelijk worden ingezet.


Meer aandacht nodig voor klauwen

1 dec 2021 | Premium

Veel melkkoeien hebben klauwproblemen. Voor de aanpak van deze problemen en de oorzaken ervan is meer aandacht nodig van melkveehouders en dierenartsen. Vakblad Veearts sprak erover met vier deskundigen. “De belangrijkste slag is te maken door verbetering van het koecomfort en het management.”

Geboortediarree vergt totaalaanpak

1 dec 2021 | Kennispartner

Geboorte- of kraamstaldiarree bij biggen is een fenomeen dat we jammer genoeg allemaal kennen. Zeugenvaccinatie, met als doel het doorgeven van extra maternale immuniteit via de biest, wordt op veel bedrijven toegepast om dit probleem onder controle te krijgen. Voor een succesvolle aanpak is vaccineren meestal niet genoeg, ook andere risicofactoren op het bedrijf moeten aangepakt worden.

Biestcheck project geeft inzicht in kritische factoren biestmanagement

1 dec 2021 | Kennispartner

HIPRA heeft dit jaar samen met de Noaberbig groep en de betrokken bedrijfsdierenartsen de kritische factoren rondom biestmanagement onder de loep genomen.

Schouten wil proef met vogelgriepvaccins

30 nov 2021

Als het aan demissionair minister Schouten van LNV ligt komt er een proef met vaccins waarvan experts vermoeden dat deze werkzaam kunnen zijn tegen de vogelgriepvirussen die hier de laatste jaren circuleren.


Onderzoek naar zoönosen in de kalverhouderij

29 nov 2021

Het RIVM en de NVWA beginnen in januari 2022 met een onderzoek naar zoönotische ziekteverwekkers in de kalverhouderij. Dat meldt de KNMvD. Eerder zijn in soortgelijke onderzoeken veehouderijen met onder andere varkens, leghennen en melkvee onderzocht. 


Ernst van den Ende nieuwe algemeen directeur Animal Sciences Group

26 nov 2021

Ernst van den Ende is per 1 januari 2022 de nieuwe algemeen directeur van de Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen University & Research. Hij is de opvolger van Jeroen Dijkman die per 1 september terugtrad als algemeen directeur.